n12.jpg

Herma Heezen-Vreman

begon ruim dertig jaar geleden met schilderen. Ze vond lange tijd haar inspiratiebron in de natuur en concentreerde zich met name op landschappen, bloemen en vogels. Of ze nu werkt met aquarel-, acryl- of olieverf, voorop stond niet het streven naar perfect realistische weergave maar het vieren van de subtiele schoonheid die de natuur kan hebben.

Enkele jaren geleden besloot Herma wat losser om te gaan met de natuur als voorbeeld en nam lessen in De Gruitpoort bij ArtEZ-docent Jos Klaver. Sindsdien verkent ze de mogelijkheden van een meer abstracte beeldtaal, waarin weliswaar ook natuurlijke vormen doorklinken maar vooral het spel met kleuren en ongebruikelijke materialen een prominente plaats heeft. In 2015 werd ze lid van kunstenaarscollectief het WEB in Doetinchem. Wars van formele principes of pogingen tot zelfonderzoek, ontstaan Herma’s werken vanuit een plezier in schilderen. Van de sluimering van een eerste idee naar een voorzichtig begin op doek, via een geduldige worsteling met mogelijkheden en toevalligheden naar een eerste resultaat.

Een resultaat dat op een gegeven moment weliswaar de voorlopige goedkeuring van haar maker kan wegdragen, maar in haar ogen ook zelden een definitieve vorm heeft gevonden. Daarmee blijven haar werken altijd in beweging – misschien zoals de natuur zelf.


Contact

Name *
Name